Хірургічне відділення КНП “Бориспільської БЛІЛ” на 65 ліжок, з яких 45 ліжок хірургічних, 10 ліжок урологічних та 10 ліжок ЛОР. Засновано у нинішньому вигляді у 1956 році.

На сьогодні відділення працює стабільно, виконує біля 1200 операцій в рік різної складності. Із хірургічних операцій – це операції на черевній та грудній порожнинах, кінцівках по невідкладній допомозі в будь-який час доби та операції в плановому порядку різного ступеня складності. Із планових операцій виконується вже на потоці лапароскопічні холецистектомії (видалення жовчного міхура з 4-х проколів черевної стінки), грижі різних локалізацій з аллопластикою проленовими сітками, резекції кишковика та шлунка при різноманітній патології, операції при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок, операції при гнійній хірургічній патології, ВАК терапія при проблемних ранах з аутодермопластикою, проктологічні операції та урологічні, зокрема нефропексії з проленовими сітками та ЛОР операції.

По набору невідкладних та планових операцій хірургічне відділення КНП “Бориспільської БЛІЛ” одне із найпотужніших відділень Київської області.

У відділенні працюють 7 хірургів: Пасенченко Юрій Іванович ( зав. хір. відділенням), ординатори: Борисюк Дмитро Вікторович та Шкара Дмитро Володимирович. Ургентні хірурги: Грубич Михайло Васильович, Богомолов Юрій Євгенович, Лейман Костянтин Вікторович, Мамедалієв Новруз Алієвич. У відділенні також працюють ЛОР лікар Замотін Роман Олександрович та уролог Хромоногих Олександр Григорович. Для забезпечення хірургічних операцій в хірургічному відділенні є об’єднаний операційний блок, з 3-ма операційними залами, обладнаний сучасною апаратурою, що дає змогу професійно виконувати операції.

Хірургічне відділення та операційний блок обслуговують 60 медсестер та молодших медичних сестер.